Kako djeluje CoolSculpting®?

Opis metode
zahvata

CoolSculpting® je neinvazivan tretman za smanjenje masnoće za žene i muškarce koji se žele riješiti tvrdokornih nakupina sala na određenim dijelovima tijela. CoolSculpting® metodom kriolipolize zamrzava i eliminira masne stanice na ciljanim dijelovima tijela.

Kada se masne stanice smrznu, one umiru i zatim se eliminiraju kroz prirodne procese u tijelu. Masne stanice nisu otporne na hladnoću stoga CoolSculpting® nekirurški tretman efikasno eliminira 20 do 25 posto stanica u roku od 1 do 3 mjeseca.

Tretman cilja na određene dijelove tijela, na kojima se nalaze tvrdokorne masne nakupine kojih se teško riješiti, a to su najčešće trbuh, bedra, bokovi, koljena, nadlaktice, leđa te podbradak. CoolSculpting® uređaj ima nekoliko aplikatora koji se koriste ovisno o dijelu tijela i količini masnih stanica kojih se želite riješiti s tijela.

O masnim stanicama

U svim tijelima se nalaze masne stanice, no na nekima su one vidljivije. Iako ih neki manje dobivaju i brže tope, činjenica je da većina vodi borbu s viškom masnih stanica u kritičnim zonama tijela. Nakon adolescentske dobi masne stanice u tijelu se prestaju brojčano povećavati, ali se povećava njihov volumen, što rezultira u tvrdokornim masnim naslagama na kritičnim dijelovima tijela: trbuhu, bedrima, bokovima, koljenima, nadlakticama i leđima.

Masne naslage na tim dijelovima tijela teško se smanjuju čak i uz zdrave navike, uravnoteženu prehranu i tjelovježbu. Smanjenje viška masnoće na siguran, nekirurški i učinkovit način moguće je putem CoolSculpting® tretmana koji smrzava i eliminira ili vidljivo smanjuje potkožne masne naslage na tretiranim područjima.

Mnogi od nas imaju tvrdokorne masne naslage, čak i uz zdrave navike, uravnoteženu prehranu i tjelovježbu.
CoolSculpting® tehnologija ciljano zamrzava i eliminira samo masne stanice.
U tjednima nakon tretmana, vaše tijelo prirodno razgrađuje masne stanice i eliminira ih iz organizma.
Tako da tretirane stanice zauvijek nestanu.

Dokazana
znanstvena metoda

CoolSculpting® tretman je odobren od strane FDA – Food and Drug Administration (Američke agencije za hranu i lijekove) za liječenje vidljivih masnih izbočina u submentalnom i submandibularnom području (ispod brade i linije čeljusti), bedrima, trbuhu, bokovima, području oko grudnjaka, masnom tkivu na leđima, ispod stražnjice (poznato kao banana roll) i nadlakticama. Također, odobren je od strane FDA za tretiranje mlohavog tkiva submentalnog podučja.

Stručnjaci su proveli godine na istraživanju i unaprjeđivanju kriolipolize kako bi proces smrzavanja i eliminiranja masnih stanica bio efiksan. CoolSculpting® nije tretman mršavljenja, već je sigurno i učinkovito liječenje 9 različitih područja tijela te alternativa liposukciji s malo ili nimalo nuspojava.